Verzamelwoede schoonmaak (hoarding)

Wij staan 7 dagen per week voor u klaar. Bel direct 085 130 18 62

Heb je ooit gehoord van ‘hoarding?’ In Nederland noemen we dit ook wel ‘verzamelwoede.’ Misschien heb je zelf soms ook moeite om een paar oude boeken weg te gooien, maar mensen met verzamelwoede hebben dit in extreme mate. Deze verzameldrift gaat vaak gepaard met veel troep en viezigheid in huis. Zie je door de bomen het bos niet meer of heb je een kennis die wel wat hulp kan gebruiken met opruimen en schoonmaken? Dan komt Dienst Speciale Ontruimingen graag langs.

Mensen met verzamelwoede hebben zelf vaak niet eens in de gaten dat hun gedrag problematisch is. Door grote verzamelingen van autobanden en fietsen is het huis een grote puinhoop met tot gevolg dat de bewoner zichzelf verwaarloost. Bijvoorbeeld de douche die niet meer bereikbaar is en waar schoonmaken geen optie is. De woning is onleefbaar door de verzamelwoede.

Hoarding
Bij hoarding maakt het niet uit hoeveel de spullen waard zijn. Van grote spullen tot kleine spullen: alles moet bewaard worden. Mensen met hoarding vinden het te moeilijk om iets weg te doen, waardoor vaak de woonsituatie onveilig is. Therapie helpt om beter met deze stoornis om te gaan.

Gevaren hoarding
Bij het opruimen en schoonmaken van een woning waarin iemand woont met hoarding kom je van alles tegen. Onschuldige zaken die zijn opgeslagen, maar je kan ook ergere dingen treffen. Denk aan ontlasting, levende tot overleden huisdieren, ongedierte en tig gevulde afvalzakken. Hierdoor verspreiden bacteriën en schimmels zich door de woning. Daarnaast is er in sommige gevallen een verhoogde kans op brandgevaar. Mensen die hierin leven, hebben zowel fysieke als mentale hulp nodig. Het is goed om deze mensen te helpen en ze te adviseren om professionele hulp te zoeken.

Wij raden het af om zelf aan de slag te gaan om zo’n woning schoon te maken. De gezondheidsrisico’s zijn groter dan je denkt, want door bacteriën, schimmels en uitwerpselen van mens en dier is er een kans om een infectieziekte op te lopen. Het is daarom verstandiger om dit over te laten aan Dienst Speciale Ontruimingen. Onze professionals weten hoe ze moeten handelen in dit soort situaties. Wij werken met beschermende kleding aan, zodat we alles veilig kunnen opruimen. Daarnaast beschikken wij over de juiste middelen om alles grondig op te ruimen, schoon te maken en te desinfecteren.

Werkwijze Dienst Speciale Ontruimingen
Dienst Speciale ontruimingen schiet je graag te hulp. Wij gooien als eerste alle spullen weg die weg mogen. Bruikbare spullen gooien we natuurlijk niet weg, maar wij voeren dit op de juiste manier af voor eventueel hergebruik. Vervolgens maken we de woning grondig schoon. Hiervoor gebruiken we goede en veilige middelen. Daarna is het belangrijk om alles te desinfecteren om eventuele ziekteverwekkers te doden. Hierna is de woning weer helemaal veilig om in te wonen. Als er onaangename geuren achterblijven in de woning, dan halen wij deze ook weg.

Wil je ons aan het werk zien? Neem dan contact met ons op, want dan nemen we alles samen door. We komen eventueel langs voor een vrijblijvende bezichtiging. We leggen dan alles vast in details en maken we een prijsindicatie, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Alles akkoord? Dan gaan we snel aan de slag om de woning in oude staat terug te brengen. Door onze ervaring weten we hoe we een huis moeten ontruimen waar iemand in woont met verzamelwoede. We snappen dat dit impact heeft en gaan daarom respectvol te werk.

Wij staan zeven dagen in de week van 06:00-23:00 uur voor je klaar. Mail naar info@speciale-ontruimingen.nl of bel 085 401 44 00.

Uw eerste behoefte is informatie en een oplossing!

Wij denken hierin met u mee en bieden gezien de situatie altijd vrijblijvend onze expertise aan. 

Bel of mail gerust als u informatie wilt.
085 401 44 00  
Wij staan graag voor u klaar ongeacht het tijdstip. 
Wij zijn aangesloten bij de branche organisatie voor Erkende Ontruimers. Hierdoor bent u gegarandeerd zijn voor een succesvolle ontruimingsproces www.erkendeontruimers.nl

Wij antwoorden altijd binnen 1 uur!

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om Met de gegevens die wij van u ontvangen, gaan wij zorgvuldig om.
Wij hebben technische en organisatorische maatregelen genomen om te voorkomen dat onbevoegde derden kennis kunnen nemen van deze gegevens.
TESTIMONIAL
Martin

In een lastige periode met een sterfgeval dat we na 14 dagen pas ontdekten en een heel huis dat ontruimd moest worden hebben we ons uitstekend gesteund gevoeld door de mannen van Dienst Speciale Ontruimingen. Hulde voor ook het tussentijdse overleg tijdens de werkzaamheden.

Ontruiming zwaar verwaarloosd pand Sjef

De schrik sloeg on om ons hart toen wij het appartement binnenkwamen nadat de huurster was vertrokken. Je ziet zoiets wel eens op tv, maar live? en zo zo erg? Mijn broer vertelde mij van dit bedrijf. Contact was snel gemaakt en binnen 2 dagen! stonden mensen binnen, die de zaak zouden schoonmaken. Ik zelf ben maar weggegaan maar Marco hield mij steeds op de hoogte van de voortgang. Om 6 uur s'avonds ben ik naar binnen gegeaan. Wat een verademing. De mensen waren nog niet helemaal klaar maar het zag er 1000% beter uit als s'morgens. Het zijn heel plezierige mensen die alles geregeld hebben. Dank aan Marco en zijn 2 medewerkers waarvan ik de namen niet meer weet. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen. Professioneel, vriendelijk en adequaat.

Fam. van Duijn

Uitstekend verlopen boedelontruiming van ons overleden familielid. Wij hebben praktisch niets hoeven doen en alles is volgens afspraak verlopen. Fantastisch dat de woning schoon werd opgeleverd. Met recht kunnen wij spreken van een zorgeloze ontruiming.

Annemarie

Van mijn zwager heb ik gehoord dat het alles bij elkaar nog een flinke klus geweest is. Veel dank voor jullie inzet! We zullen uw bedrijf zeker aanbevelen mocht dat ergens ter sprake komen.

Aad

Bedankt voor jullie hulp.

Simone

Prima werk geleverd. Bedankt voor het ontzorgen!

Let op! Onderstaande afbeeldingen kunnen als schokkend ervaren worden!

Een volle huiskamer

Nicotine aanslag verwijderen

Schuur demonteren

Scroll naar boven