Schimmel verwijderen & bestrijden

Last van hardnekkige schimmel in je badkamer, kelder of kantoorpand? Heb je elk doe-het-zelfpakket al geprobeerd, maar mocht het niet baten? Dan is het tijd om Dienst Speciale Ontruimingen in te schakelen. Wij weten zelfs de hardnekkigste schimmels te verwijderen. Lees hieronder hoe wij te werk gaan.

Hoe ontstaat schimmel?
Schimmels zie je in eerste instantie niet met het blote oog. Pas als heel veel schimmels bij elkaar zijn, vallen ze op. Schimmels zijn soms lastig, maar in de natuur zijn ze erg belangrijk. Zonder schimmels is er namelijk geen leven mogelijk. Het is handig om eerst uit te leggen waar schimmel vandaan komt. Schimmel ontstaat op vochtige plekken, omdat dit de ideale omstandigheid is om te groeien. Die vochtigheid kan ontstaan door een hoge luchtvochtigheid, maar ook door lekkage. Schimmel komt daarom regelmatig voor in badkamers en keukens. Door condens kan de lucht niet voldoende weg en blijven oppervlakten vochtig. Hierdoor hebben schimmels vrij spel om zich te ontwikkelen. Het is ook mogelijk dat vocht vanuit je kelder naar boven trekt om zich vast te hechten aan nieuwe droge oppervlakten. Dit wordt ook wel ‘opstijgend vocht’ genoemd. Wanneer vocht via buitenmuren naar binnen gaat, dan spreken we over ‘doorslaand vocht’. Beide situaties zijn erg aantrekkelijk voor schimmel om zich te nestelen. Schimmelsporen verspreiden zich en voordat je het weet, zit het in je hele huis.

Gevolgen schimmel
Is het gevaarlijk om schimmel in je omgeving te hebben? Helaas kan het voorkomen dat schimmels een effect hebben op je gezondheid. Vooral mensen met luchtwegproblemen lopen een groter risico. Ook al heb je op het moment geen luchtwegklachten, dan kunnen schimmels toch invloed hebben hierop. Je loopt namelijk risico op allergische reacties, luchtwegklachten of astma. Kortom: het is belangrijk om schimmel in huis te bestrijden.

Schimmel voorkomen
Vochtigheid en schimmel horen bij elkaar. Om schimmel te bestrijden, is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken. Het is daarom goed dat ruimtes droog en schoon zijn om schimmel te voorkomen. Daarnaast is het goed om regelmatig te ventileren, zodat de temperatuur en luchtvochtigheid op peil blijven. Er bestaan ook allerlei doe-het-zelfmiddelen om schimmel te verwijderen. Het is handig om dit in huis te halen als eerste stap die je zet in de strijd tegen schimmel.

Schimmel bestrijden door Dienst Speciale Ontruimingen
Lukt het niet om zelf schimmel te bestrijden in huis? Dan is het tijd om aan de bel te trekken. Neem snel contact op met Dienst Speciale Ontruimingen, want wij schieten je graag te hulp. Er is niets vervelender dan in een huis wonen of op een kantoor werken dat bedolven is onder schimmel. Neem contact met ons op, want dan bespreken we samen het probleem. Mocht het nodig zijn, dan komen we vrijblijvend bij je langs voor een bezichtiging. Als alles besproken is, krijg je van ons een prijsindicatie. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Dienst Speciale Ontruimingen staan zeven dagen in de week van 06:00-23:00 uur voor je klaar. Mail naar info@specialeontruimingen.nl of bel 085 130 18 62.

Wij staan 7 dagen per week voor u klaar ongeacht het tijdstip.

TESTIMONIAL
Martin

In een lastige periode met een sterfgeval dat we na 14 dagen pas ontdekten en een heel huis dat ontruimd moest worden hebben we ons uitstekend gesteund gevoeld door de mannen van Dienst Speciale Ontruimingen. Hulde voor ook het tussentijdse overleg tijdens de werkzaamheden.

Ontruiming zwaar verwaarloosd pand Sjef

De schrik sloeg on om ons hart toen wij het appartement binnenkwamen nadat de huurster was vertrokken. Je ziet zoiets wel eens op tv, maar live? en zo zo erg? Mijn broer vertelde mij van dit bedrijf. Contact was snel gemaakt en binnen 2 dagen! stonden mensen binnen, die de zaak zouden schoonmaken. Ik zelf ben maar weggegaan maar Marco hield mij steeds op de hoogte van de voortgang. Om 6 uur s'avonds ben ik naar binnen gegeaan. Wat een verademing. De mensen waren nog niet helemaal klaar maar het zag er 1000% beter uit als s'morgens. Het zijn heel plezierige mensen die alles geregeld hebben. Dank aan Marco en zijn 2 medewerkers waarvan ik de namen niet meer weet. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen. Professioneel, vriendelijk en adequaat.

Fam. van Duijn

Uitstekend verlopen boedelontruiming van ons overleden familielid. Wij hebben praktisch niets hoeven doen en alles is volgens afspraak verlopen. Fantastisch dat de woning schoon werd opgeleverd. Met recht kunnen wij spreken van een zorgeloze ontruiming.

Annemarie

Van mijn zwager heb ik gehoord dat het alles bij elkaar nog een flinke klus geweest is. Veel dank voor jullie inzet! We zullen uw bedrijf zeker aanbevelen mocht dat ergens ter sprake komen.

Aad

Bedankt voor jullie hulp.

Simone

Prima werk geleverd. Bedankt voor het ontzorgen!

  Let op! Onderstaande afbeeldingen kunnen als schokkend ervaren worden!

  Start Oplevering

  Een volle huiskamer

  Start Oplevering

  Nicotine aanslag verwijderen

  Start Oplevering

  Schuur demonteren

  Scroll naar top