Nicotineaanslag & Rooklucht verwijderen

Wij staan 7 dagen per week voor u klaar. Bel direct 085 130 18 62

Ga je in een woning wonen waar voorheen een roker woonde? Dan is de kans aanwezig dat er een rooklucht in huis hangt en dat de muren een gelig, plakkerig laagje bevatten. Dat is niet prettig als je op het punt staat om in de woning te trekken. Gelukkig is Dienst Speciale Ontruimingen er voor je om dit op te lossen. Lees hieronder hoe wij te werk gaan om nicotineaanslag en rooklucht te verwijderen.

Wat is nicotine?
Nicotine is een stof die in sigaretten zit. Dit is een plakkerige stof die bij het roken van een sigaret terechtkomt in de omgeving. Als mensen roken in een woning, dan hecht de nicotine zich aan de muren, meubels, tapijten en andere stoffen in de ruimte.

Nicotineaanslag en rooklucht gevaarlijk?
Dat roken schadelijk is voor de gezondheid is niks nieuws, maar is nicotineaanslag op de meuren en de rooklucht slecht voor je? De zogenoemde ‘derdehandsrook’ blijft achter in bijvoorbeeld meubels en kleding en dit kan op een later moment nog schadelijk zijn voor de gezondheid. Niet-rokers die zich in een ‘rokersruimte’ bevinden krijgen dus ook te maken met de schadelijke rook. Nicotine hecht zich namelijk aan stoffen en aan onze huid. Het is lastig om van deze derdehandsrook af te komen. Deze stoffen worden vaak een paar maanden na een verhuizing nog gevonden.

Zelf oplossen?
In sommige gevallen is het mogelijk om zelf de nicotineaanslag te verwijderen, waardoor je meteen de rookgeur verwijdert. Nicotine zit vaak tegen de muren, in tapijten en in meubels en zorgt voor een gelige aanslag. Als de nicotineaanslag niet te extreem is, dan is het de moeite waard om eerste zelf een poging te wagen om dit probleem op te lossen. Stoffen doe je in de wasmachine en vloerkleden geef je een dieptereiniging. Het huis een paar dagen goed laten doorluchten, scheelt ook al een hoop. Om nicotineaanslag te verwijderen van muren is een lastigere klus. Hoe je dit doet? Dat lees je hieronder in een kort stappenplan.

1. Schoonmaken
Als eerste maak je een sopje van warm water met zachte groene zeep. Maak de muren en meubels schoon, zodat de vlekken verdwijnen. Poets alles nog een keer met schoon water.

2. Droogmaken
Zorg dat je alles droogmaakt na het schoonmaken. Doe dit met een schone droge doek.

3. Verven
Voor het beste resultaat is het nodig om de muren te verven met een laag grondverf.

Dienst Speciale Ontruimingen inschakelen
Het is belangrijk dat de muren of het plafond eerst grondig gereinigd is, voordat je de boel gaat verven. Als er nog resten nicotine achterblijven, dan zal de verf al snel loslaten. Als de situatie vrij ernstig is, omdat er bijvoorbeeld tientallen jaren is gerookt in een woning, dan is het lastig om dit zelf op te lossen met huis-tuin-en-keukenmiddelen. Tijd om aan de bel te trekken en Dienst Speciale Ontruimingen in te schakelen. Wij lossen dit probleem graag voor je op met onze kennis en professionele middelen. Onze reinigingsmiddelen zijn zeer effectief en veilig om te gebruiken in huis. Hierdoor verdwijnt de nicotine als sneeuw voor de zon én gaat de rooklucht weg. Door onze ervaring weten wij precies hoe we te werk moeten gaan, zodat alles binnen de kortste keren klaar is. Naast muren reinigen we ook meubels, tapijten en plafonds. De woning is hierna weer fris om in te wonen.

Wil je dat Dienst Speciale Ontruimingen voor je aan de slag gaat? Neem dan contact op met ons voor meer informatie over onze diensten of prijzen.

Wij staan zeven dagen in de week van 06:00-23:00 uur voor je klaar. Mail naar info@speciale-ontruimingen.nl of bel 085 401 44 00.

Offerte aanvragen of bel 085 401 44 00

Wij antwoorden altijd binnen 24 uur!

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om Met de gegevens die wij van u ontvangen, gaan wij zorgvuldig om.
Wij hebben technische en organisatorische maatregelen genomen om te voorkomen dat onbevoegde derden kennis kunnen nemen van deze gegevens.
TESTIMONIAL
Martin

In een lastige periode met een sterfgeval dat we na 14 dagen pas ontdekten en een heel huis dat ontruimd moest worden hebben we ons uitstekend gesteund gevoeld door de mannen van Dienst Speciale Ontruimingen. Hulde voor ook het tussentijdse overleg tijdens de werkzaamheden.

Ontruiming zwaar verwaarloosd pand Sjef

De schrik sloeg on om ons hart toen wij het appartement binnenkwamen nadat de huurster was vertrokken. Je ziet zoiets wel eens op tv, maar live? en zo zo erg? Mijn broer vertelde mij van dit bedrijf. Contact was snel gemaakt en binnen 2 dagen! stonden mensen binnen, die de zaak zouden schoonmaken. Ik zelf ben maar weggegaan maar Marco hield mij steeds op de hoogte van de voortgang. Om 6 uur s'avonds ben ik naar binnen gegeaan. Wat een verademing. De mensen waren nog niet helemaal klaar maar het zag er 1000% beter uit als s'morgens. Het zijn heel plezierige mensen die alles geregeld hebben. Dank aan Marco en zijn 2 medewerkers waarvan ik de namen niet meer weet. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen. Professioneel, vriendelijk en adequaat.

Fam. van Duijn

Uitstekend verlopen boedelontruiming van ons overleden familielid. Wij hebben praktisch niets hoeven doen en alles is volgens afspraak verlopen. Fantastisch dat de woning schoon werd opgeleverd. Met recht kunnen wij spreken van een zorgeloze ontruiming.

Annemarie

Van mijn zwager heb ik gehoord dat het alles bij elkaar nog een flinke klus geweest is. Veel dank voor jullie inzet! We zullen uw bedrijf zeker aanbevelen mocht dat ergens ter sprake komen.

Aad

Bedankt voor jullie hulp.

Simone

Prima werk geleverd. Bedankt voor het ontzorgen!

Let op! Onderstaande afbeeldingen kunnen als schokkend ervaren worden!

Woonkamer schoonmaken

Achtertuin leegruimen

Plantage verwijderen

Scroll naar boven